+40 722 619 157

BLOG

NU ... DJ-UL NU APASĂ DOAR UN BUTON!

Scris la 19 octombrie 2020 de MC Geanina

Nu de puține ori ați auzit sau ați spus dezamăgitor apropiaților care organizau un eveniment, replica: “Aaaa ... ți-ai luat DJ?”

Ce credeți?

Un bun DJ poate oferi spectacol pe cinste, indiferent de tipul de eveniment la care participă.

Și nu, nu e doar băiatul care apasă pe un buton. Ca să știi când și cum să apeși “acel buton”, e nevoie de ani de muncă.

Mereu au existat tabere: oameni care preferâ DJ (sau DJ & MC în cazul nostru), și oameni care preferă trupă. Este absolut firesc și normal ca fiecare om să aleagă ce îi place, ce își permite și ce își dorește. Mai greu cu “gura lumii”, mereu pregătită să fie nemulțumită de alegerea pe care organizatorii o au.

Și ca să vedeți că nu-i chiar glumă nici cu meseria asta de DJ, mai jos puteți vedea câteva detalii & aspecte de care ține cont un bun DJ:

- un bun DJ trebuie să știe muzică ... multă muzică: muzică veche, muzică nouă, muzică lentă, muzică ritmată, muzică din 1900 toamna, muzică din viitor sau "melodia aia de pe you tube, în care spune un tip .... na na - hello -baby - love".

- muzica pe care DJ-ul o folosește la evenimente trebuie să fie de calitate. Pentru a-și forma portofoliul, investește foarte mult timp în căutare de muzică .... bună.

- toată muzica trebuie organizată pe categorii: o organizează atât în PC, cât și în minte.

- pentru a mixa melodiile într-un mod cât mai plăcut, trebuie să cunoască toate funcțiile consolei (aparaturii pe care o folosește). Și consola nu are doar un buton: asta înseamnă ore bune de practică.

- pe lângă toate cele enumerate mai sus, carisma și atitudinea DJ-ului față de invitați sunt extrem de importante. Dacă DJ-ul nu interacționează cu publicul prin zâmbet, privire, dacă nu transmite bucurie și energie pozitivă, publicul simte.

- playlist-ul DJ-ului poate conține chiar și 1 000 000 000 de piese. Dacă nu reușește să simtă publicul și să se muleze pe gusturile invitaților, muzica nu îl va ajuta, oricât de variată ar fi.

- chiar dacă în mare parte, muzica va fi aleasă în funcție de cum interacționează invitații, DJ-ul trebuie să țină cont totodată și de preferințele organizatorilor.

- în general, DJ-ul nu are pauză la evenimente. Astfel, uneori, petrece și 8-10 ore în picioare, ascultând muzică în căști pentru a mixa/pregăti piesele următoare. În timp ce pregătește piesa următoare, este atent și la ring, cât sa fie sigur că oamenii vor accepta piesa la care el s-a gândit. Un DJ profesionist nu deschide un program de muzică și lasă să curgă 100 piese aleatoriu. - cât despre partea tehnică: trebuie să fie mereu la zi cu soft-urile, cu configurația echipamentului de sonorizare, trebuie să se asigure că echipamentul este montat/demontat la timp și nu în ultimul rând să țină legătura cu clienții săi.

- în cazul nostru, DJ-ul trebuie să fie atent și la momentele & interacțiunea mea cu invitații. Uneori, deduce ce am în gând să fac, mai ales daca sunt pe ring sau în capătul celălalt al salonului. Trebuie să se asigure că mă aud bine, trebuie să fie atent la ce vorbesc, și uneori, să pregătească spontan o piesă de care eu pomenesc la microfon.

Ei, cum e? E ușor? Eu cred că nu e chiar așa ușor.

Și mai cred că orice meserie din lumea aceasta trebuie respectată, și mai ales, trebuie respectat omul din spatele meseriei. Faptul că arăți că îți faci meseria cu ușurință și lejeritate, înseamnă că ești foarte bun și foarte sigur pe tine!

So, alegeți pentru voi ce vă doriți, și cum doriți!

Copyright © 2024 DJ MC Nunta - Organizare evenimente București | Toate drepturile rezervate.
phone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram