+40 722 619 157

BLOG

DANSUL MIRILOR: CÂND, CUM ȘI DE CE?

Scris la 18 februarie 2020 de MC Geanina

Marea provocare a mirilor, mai ales a băieților, este .... DANSUL DE DESCHIDERE!

Datorită experienței acumulate de-a lungul anilor, reușim să răspundem tuturor nelămuririlor ce țin de organizarea unei petreceri și ne face mare plăcere să îi ajutăm pe cei cu care colaborăm, cu cele mai bune sfaturi. Nu suntem adepții teoriilor "așa e bine sau așa trebuie", astfel că venim cu argumente solide atunci când ne spunem punctul de părere cu privire la un anumit subiect. Înainte de fiecare eveniment, ne întâlnim cu mirii, stăm la discuții ore în șir, aflăm detalii despre ei, despre invitați, încercăm să le personalizăm evenimentul.

Una dintre cele mai frecvente întrebări care ne sunt adresate, este: “Când să deschidem petrecerea, înainte sau după primul fel de mâncare?”.

Cu siguranță părerile sunt împărțite, însă noi susținem cu tărie că cel mai potrivit moment pentru dansul de deschidere, este după ce au sosit trei sferturi din invitati și a fost servit primul fel de mâncare.

De ce așa?

Să ne imaginăm că ora trecută pe invitație este 19.00. Nu știm foarte bine care sunt obiceiurile în alte zone ale țării, însă în ceea ce privește capitala, dacă suntem invitați la o nuntă la ora 19.00, majoritatea dintre noi mergem la 20.00-20.30. Ei bine, dacă voi (mirii) ajungeți la local la 19.00 și doriți să deschideți seara la 19.30, este posibil să dansați doar pentru nași, părinți și cavalerii/domnișoarele de onoare. Noi suntem de părere că dansul de deschidere trebuie să fie dansat în prezența a cel puțîn 90% dintre invitați, să fiți priviți și aplaudați de toți cei care au venit să vă fie alături.

Un alt aspect pentru care recomandăm ca deschiderea serii să aibă loc după primul fel de mâncare, ține de agitația care v-a ținut în priză până a ajunge la restaurant. Atât voi, cât și cei care v-au însoțit acasă, ședința foto, biserică, odată ajunși la restaurant, își doresc să se liniștească și să mănânce - a fost o zi lungă, și urmează o noapte și mai lungă (mai ales dacă ne aveți pe noi la nuntă).

Mulți miri ne întreabă:”păi și ce facem până la primul fel de mâncare, nu ne plictisim?”.

“Nu, nu vă plictisiți - nici voi, nici invitații” - am spune noi.

Partea de început are un rol foarte important, chiar dacă pare că nu se întâmplă nimic: mirii își primesc invitațîi, îi organizează la mese, socializează, se asigură că totul e pregătit pentru seara lor minunată. Invitațîi deasemenea: se acomodează, savurează o cafea/băutură, socializează cu persoane pe care nu le-au văzut de mult, mai exact, intră în atmosferă. În toată această perioadă, atât mirii, cât și cei sosiți, se bucură de muzică bună: caffe concert, jazz, ambientală, bossa nova - liniștea dinaintea furtunii ne place nouă să spunem.

Sunt foarte multe țări în care se procedează total diferit, de la dans până la primirea invitaților sau a mirilor (după caz), însă tot ce v-am povestit mai sus, face referire la ce se întâmplă la majoritatea evenimentelor la care noi am fost prezenți, 90% dintre ele fiind în București.

Multe cupluri ne roagă să le dăm sugestii de piese potrivite pentru dansul de deschidere. Nu este ușor, încurajăm fiecare cuplu să aleagă o piesă care îi reprezintă, o piesă pe care să danseze natural, relaxați, sau de ce nu ... dacă se descurcă ... să aleagă un colaj sofisticat care să-i lase mască pe cei prezenți.

Va lăsăm totuși o listă cu câteva piese reprezentative pentru dansul de deschidere:

1. Direcția 5 - Te iubesc

2. Trupa 0 - Pentru totdeauna

3. Smiley - Vals

4. Claudia Pătrășcanu - Povestea noastră

5. Elena Gheorghe - Numele tău

6. Celine Dion & Îl Divo - I believe

7. John Legend - All of me

8. Edd Sheeran - Perfect

9. Calum Scott & Leona - You are the reason

10. Lady Gaga & Bradley Cooper - Shallow

11. Metallica - Nothing else matter instrumental

Împărtășiți și cu prietenii voștri aceste sfaturi prețioase!

Vă mulțumim!

Copyright © 2024 DJ MC Nunta - Organizare evenimente București | Toate drepturile rezervate.
phone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram