Toți ne dorim să lucrăm cu profesioniști, să întâlnim oameni dedicați meseriei lor și să avem colaborări frumoase, corect?
Când ne vedem cu viitoare cupluri de miri să discutăm, nu au întrebări pentru noi. De cele mai multe ori, ne spun: “V-am văzut, v-am plăcut, ce rămâne de făcut?”.
Însă ne place să fim transparenți, să povestim în detaliu cum decurge un eveniment cu noi, și vrem să îi simțim convinși 100% că noi suntem ceea ce au nevoie.
În articolul de astăzi vă enumerăm cele mai importante întrebări pe care să le adresați echipei/bandul-ui cu care veți colabora la evenimentul vostru, căci răspunsurile acestor întrebări vă vor fi de un real folos.
1. Ce set-up folosește?
Este foarte important în primul rând, să explicați pe îndetele DJ-ului câteva detalii despre locația în care va avea loc evenimentul: ce capacitate are, cum este amenajată (gresie, mochetă, parchet), cât este de înaltă, câți invitați estimați prezenți la eveniment, dacă există un loc destinat pentru instalarea aparaturii și dacă vă sunt impuse reguli ce țin de zgomot/decibeli. În funcție de toate acestea, DJ-ul, echipa, vor știi din start ce echipament este potrivit pentru evenimentul vostru.
2. Ce include pachetul de sonorizare?
Fiecare prestator are (sau nu) detaliate pe site serviciile pe care le oferă. Chiar și dacă sunt detaliate, multe cupluri (care nu sunt cunoscătoare acestui domeniu), nu citesc cu atenție. Tocmai de aceea, este bine să menționați exact când discutați, ce anume este inclus în pachetul de sonorizare, ce este contracost, sau ce necesită intervenția unui colaborator. Nu de puține ori ni s-a întâmplat asta: viitorii miri au văzut în clipurile de prezentare foarte multe detalii (fum greu, mașini fum vertical, schelă mică/mare, lumini ambientale), și fară a citi atent descrierea pachetelor de pe site, erau convinși că vor avea și ei tot ce au văzut într-un anume videoclip. Anumite pachete se personalizează, multe cupluri preferă și alte lucruri extra pachetul standard.
3. Ce stiluri muzicale se află în playlist-ul DJ-ului?
Este foarte important să discutați cu DJ-ul acest aspect. Este important să îi spuneți în detaliu ce muzică vă place vouă, și ce muzică place invitaților (sau din ce zone vin aceștia). Dacă vă doriți să împăcați toți invitații, o puteți face prin muzica aleasă
4. Acceptă DJ-ul preferințe muzicale?
Noi credem enorm în chimia dintre noi și cei cu care lucrăm. Dacă nu e chimie ... lucrurile nu vor merge bine. Tocmai de aceea e important ca și voi să simțiți același lucru fată de DJ-ul pe care îl alegeți. Fiți liberi și întrebați-l orice simțiți. Spre exemplu, avem cupluri care "se tem" să ne spună preferințele lor, crezând că se bagă peste treaba noastră. Total greșit! Iubim să auzim de la miri ce preferințe au, căci în acest fel, îi cunoaștem și mai îndeaproape. Și în ceea ce privește invitații prezenți la eveniment, suntem pro preferințe. Bineînțeles că atât preferința mirilor cât și a invitaților, va fi integrată într-un moment potrivit, când vine rândul stilului muzical cerut. Și nu ... nu suntem adepții dedicațiilor. Suntem adepții binedispunerii publicului, în mod discret.
5. Ce stil de muzică veți asculta cât timp lumea mănâncă?
8 din 10 cupluri ne spun că au fost la evenimente la care, din păcate, mereu când sosea unul din felurile de mâncare, DJ/ul sau band-ul dădeau muzica foarte tare, și ispiteau oamenii la dans. În primul rand, mulți dintre invitați rămâneau la dans, ceea ce înseamnă că ulterior mâncau mâncare rece. În al doilea rând, cei care deja mâncau, erau deranjați de muzica foarte tare și de haosul din jurul lor. În ceea ce ne privește, pentru fiecare fel de mâncare alegem un stil muzical chill, ambiental, care se aude pe fundal, cât să poată mânca/socializa relaxați toți invitații. Apoi ... după ce mănâncă, reîncepem show-ul.
6. Până la ce ora vă fi DJ-ul prezent la eveniment?
În mod normal, toate acestea se discută la o prima întălnire, iar mai apoi sunt stipulate în contract, în funcție de procedura fiecărui prestator. Însă, tot de clienții noștri am aflat că există persoane care au un program prestabilit, mult mai scurt decât ar tine un eveniment tip "nuntă", iar la 3 diminieata, când distracția e în toi, echipa de sonorizare oprește totul și se pregătește să plece. Sau ... un caz și mai special, solicită o suprataxă după ora 3 (spre ex). Deci, atenție la clauza contractuală care face referire la timpul de care beneficiați.
7. Are licență de utilizare a muzicii? Oferă contract și factură?
Din păcate, în orice domeniu întâlnim oameni corecți, și oameni mai puțin corecți. De preferat, semnați cu cineva care vă poate oferi contract și factură, cât să fiți siguri că va fi prezent în ziua evenimentului. Am auzit deseori că "cineva, a vorbit cu cineva, pe care îl știa de la cineva", cât să vină să pună muzică, iar în ziua evenimentului nu a mai răspuns la telefon și nici nu s-a prezentat. Deasemenea, este foarte important ca cel care vă presta serviciul de sonorizare la eveniment, să dețină licență de utilizare a muzicii.
Să vă fie de folos toate aceste sfaturi!