+40 722 619 157

BLOG

CÂND ȘI CUM NE-AM ÎNCEPUT ACTIVITATEA?

Scris la 13 februarie 2020 de MC Geanina

Salutare tuturor!

Ne-am propus să fim mult mai aproape de voi, astfel că prin intermediul acestui blog, vă vom ține la curent (mai în detaliu) cu activitățile, experiențele și trăirile noastre.

Dacă de obicei la butoane este Florin, în ceea ce privește blogul, la butoane voi fi eu, Geanina. Promit să îi cer părerea înainte de a posta un articol :).

Întrucât suntem întrebați frecvent despre cum ne-am început activitatea în domeniu, ne-am gândit ca primul articol postat pe blog să explice pe îndelete cum și când am început ... mai exact, cum a luat naștere DJ MC NUNTĂ?

Daca ați dat un ochi pe prima pagina a site-ului, unde vorbim despre noi, ați putut vedea că formăm echipă atât în viața de zi cu zi, cât și pe scenă. Dacă stăm bine și ne gândim, muzica a fost pasiunea noastră comună. Prin 2009, mai în glumă, mai în serios, ne-am spus: ”Ce ar fi să ne transformăm pasiunea într-o mică afacere? Cum ar fi să ne dedicăm evenimentelor, să punem în practică ceea ce ne place la nebunie?”

Eu cochetam cu muzica încă de la 4 ani (instrument și voce), am urmat diverse cursuri de canto, am participat la numeroase spectacole/emisiuni TV, mai cântasem la câteva evenimente, eram familiarizată cu scena. Florin știa (și știe) foarte multă muzică (din toate categoriile), era la curent cu toate noutățile muzicale, urmărea cu interes tot ce ținea de domeniul evenimentelor și era fascinat de tot ce înseamnă DJ & echipamente sonorizare. Se vedea la pupitru, își dorea să mixeze și să bucure oamenii. Într-un cuvânt, amândoi ne hrăneam cu muzică.

Fără a ne învăța nimeni pas cu pas ce înseamnă a fi DJ & Maestru de Ceremonii/Solist la evenimente de tip nuntă, botez, petreceri private, ne-am propus să intrăm în horă și să jucăm – și de vreo 11 ani tot jucăm. Ghidați de întrebarea: “Dacă eu aș fi invitat la o nuntă/botez, ce mi-ar plăcea să văd, să aud?”, am pus pe hârtie planul, și ușor, ușor, ideile noastre au prins contur. Planul era făcut: teoretic.

Următorul pas a fost procurarea echipamentului de sonorizare. Au urmat alte câteva săptămâni de cercetare în online, plimbat prin magazine de specialitate, căutare recenzii, comparații, incertitudini. Recunoaștem că bugetul nostru nu era foarte mare, însă ne doream ca tot ce cumpărăm să fie de calitate.

Până să avem intreg set-up-ul, ne-am îndreptat toată concetrarea spre muzică. Florin stătea la laptop ore în șir, zile în șir, pentru a căuta/organiza muzica, eu îmi pregăteam repertoriul de folclor, repetam în oglinda și alergam la studio-uri pentru negative. Echipamentul sosise, muzica era pregătită, desfășurătorul unui eveniment era stabilit, negativele erau gata. Ce a urmat ... primul eveniment? Nu, nu, nu .... o lungă perioadă de repetiții, căutarea unui nume potrivit care să ne reprezinte, deschiderea firmei, crearea unui site & pagini de facebook, ședințe foto & texte pentru conținut, promovare etc. Recunoaștem că la vremea aceea, cea mai bună recomandare era cea verbală, însă ne doream să pornim cu dreptul și să avem totul pus la punct de la început.

Deși aveam tot ce era necesar pentru a porni la drum, toată bucuria și entuziasmul cu care demarasem proiectul, se cam pierduse - teama și neîncrederea își făcuse drum spre planul nostru. Însă ne-am unit forțele și ne-am spus că vom reuși. Era visul nostru, era în joc munca noastră, ardeam de nerăbdare să participăm la primul eveniment.

Și la scurt timp, am fost puși în fața faptului împlinit: PRIMUL EVENIMENT DJ MC NUNTĂ – o petrecere de BOTEZ.

DJ MC NUNTĂ în 2010 🙂

Recunoaștem că și acum, după atâția ani, avem emoții la fiecare eveniment, însă la primul eveniment, eram cât pe ce să luăm niște calmante. Ne făceam o mie de scenarii: ”dacă se oprește muzica, dacă nu le place muzica, dacă nu merge microfonul, dacă nu dansează, daca mă bâlbăi, dacă mă împiedic, dacă, dacă, dacă?”.

Este adevărat că începutul a fost mai greu, ca la fiecare petrecere de altfel, până prind puțin curaj invitații. Trecuse aproximativ două ore de la începutul petrecerii, iar ringul era full: nu mai conta că mixa Florin sau că le cântam eu. Îi vedeam pe părinți/invitați fericiți, relaxați, curioși de ce anume mai urmează. Pe lângă muzica DJ-ului și muzica de petrecere LIVE, interacționam și pe atunci cu ei, prin diverse momente interactive. Oamenii nu erau obișnuiți cu prezența unui MC și erau ușor sceptici, motiv pentru care și noi eram ușor încordați. Petrecerea a fost o reușită, iar la final am primit doar cuvinte de laudă. Parcă visam ... așteptam ca cineva să ne trezească.

După primul eveniment, a sosit al doilea, apoi al treilea, ajungând astăzi la ordinul sutelor.

Deci DA, am reușit și suntem foarte mândri de acest lucru.

Ei bine, cam așa stă treaba cu DJ MC NUNTĂ. Nu a fost ușor, dar a fost și este minunat!

Mulțumim tuturor celor care au avut și au încredere în munca noastră!

DJ MC NUNTĂ în 2019 🙂

Copyright © 2024 DJ MC Nunta - Organizare evenimente București | Toate drepturile rezervate.
phone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram